Fully Avoid Bully

8 februarie 2023

nr. 2020-1-IT02-KA229-079166_5

Perioada de desfășurare: 01.10.2020 – 30.09.2023

Țări participante în proiect: Italia, Spania, Turcia, Macedonia de Nord, România

https://twinspace.etwinning.net/121039/home

Dezvoltarea rapidă a tehnologiei a creat atât efecte negative, cât și pozitive. Evoluțiile tehnologice au oferit un nou spațiu de dezvoltare pentru bullying, care continuă să fie o problemă socială serioasă, însă în același timp a facilitat cooperarea, comunicarea și interacțiunea între culturi. 

Cyberbullying-ul înseamnă bullying prin folosirea tehnologiilor digitale. Se poate întâmpla pe rețelele de socializare, pe platformele de schimb de mesaje, platformele de jocuri și pe telefoanele mobile. Este vorba despre un comportament repetat cu scopul de a-i speria, înfuria sau umili pe cei vizați. 

Tehnologia ne aduce împreună și tot tehnologia ne poate dezbina. Lumea internetului este una fascinantă și plină de posibilități, dar pentru a se bucura pe deplin de toate avantajele ei este nevoie ca elevii să știe care sunt riscurile și comportamentele periculoase.

Creșterea alarmantă a cazurilor de cyberbullying în ultimii ani ne-a determinat să dezvoltăm proiecte pe această temă, deoarece școlile nu sunt doar responsabile pentru generarea  de cunoștințe, ci și pentru a le oferi elevilor un mediu social confortabil în care să se simtă acceptați, să-și exprime ideile, să se deschidă și să-și dezvolte abilitățile potențiale. 

Scopul proiectului este de a permite schimbul de bune practici dezvoltate de fiecare școală pentru a combate Cyberbullying-ul și pentru a minimiza efectele sale negative. 

Luăm în calcul faptul că elevii noștri nu sunt doar în postura de a primi informații, ei sunt și utilizatori activi ai internetului, oferă informații, produc conținut, împărtășesc, discută. Utilizarea eficientă a instrumentelor Web2.0 le va permite să utilizeze internetul și computerul în mod corect și eficient și să-și sporească capacitățile digitale.

#BECYBERKIND

Creat cu Padlet

Diseminare

https://25maj.edu.mk/en/aktivnosti/1246

Mobilități

FAB girls

Friendship today

New Year Wishes

Fake News

How to deal with anger?